Kvistofta scoutkår

Friluftsliv - Äventyr - Utveckling


Logga in

Hej och tack för att du kollar in här! För att vi ska kunna hålla en låg medlemsavgift så anordnar vi andra inkomstbringande arrangemang och vissa av dessa kräver lite hjälp från er föräldrar. Dessa arrangemang finns nedan beskrivna i korthet nedan.

Skulle andan falla på att vilja hjälpa till på andra sätt så grabba tag i närmaste ledare och säg till, detta gäller så klart även om du skulle vilja engagera dig som ledare i kåren!

 

Pantinsamling

Pantinsamlingen har kommit att bli en viktigt del för vår kår. Under dagen så skickas scouterna ut i Gantofta för att samla in de kassar och säckar med pant som folk har hemma. Som medföljande till denna aktiviteten så har du möjlighet att hjälpa till med sorterandet av burkar och flaskor, köra uppsamlingsbil för att hämta upp det scouterna inte orkar bära eller gå med de mindra scouterna ut. Aktiviteten pågår från kl 10 till ca 12, beroende på hur många vi är.

Hösten 2023 är tillfällena för pantisanling följande datum (anmäl dig per sms till Ninna Wendel, 073-0361267)

Vår- och julbasarer

I december och juni har vi basar med lotteri där vi behöver hjälp med allt från att samla ihop vinster till att sälja lotter, servera kaffe och allt runtomkring. 

Uppdrag att anmäla sig till under julbasaren 2 december 2023 (per sms till Ninna Wendel, 073-0361267)
Skriv också vilket pass ni önskar ta. 

Vi ber er också att baka eller på annat sätt bidra med bullar/kakor till kaffeserveringen och lotteriet! Gärna lussekatter men annat går också fint. Lämna in det i scoutstugan på förmiddagen kl 10 eller redan på lördagen.

Helsingborgs Marathon

Vi är funktionärer på Helsingborgs marathon där vi är flaggvakter, dvs pekar vart löparna ska springa samt i vissa fall signalerar till bilister att de ska släppa fram dem. Nedre åldersgräns är 13 år men yngre scouter kan med fördel stå med sina föräldrar eller äldre syskon. Tiden brukar vara ca 9-12. Scoutkåren får ekonomisk ersättning för detta.
Arrangeras alltid första lördagen i september.

Vallåkraträffen

Vi städar efter Vallåkraträffens dag ett och två, start ca kl 17. Uppdraget går ut på att plocka skräp och tömma soptunnor och för detta får kåren ekonomisk ersättning. 
Arrangeras tredje helgen i augusti.

Arbetshelg i Björket

Som bekant har vi en scoutgård som kallas Björket. För att den ska vara i topptrim till våra scouter så behöver vi både renovera och storstäda. Arbersuppgifter kan vara allt från att bygga ett vedskjul till att dammsuga köket, så alla kan hjälpa till! På dessa dagarna så serveras det lunch till alla som är där och hjälper till.

 

 

 

 

Kvistofta scoutkår
Scoutstugan
Östra Läraregatan 6
253 73 Gantofta

scouterna@kvistofta.com
Friluftsliv - Äventyr - Utveckling
© Kvistofta scoutkår