Kvistofta scoutkår

Friluftsliv - Äventyr - Utveckling


Logga in

Hej och tack för att du kollar in här!

Som det stod i brevet så finns det mycket att göra för att vi ska kunna hålla samma höga standard på kårens aktiviteter. Nedan följer lite länkar till att anmäla sig inför varje aktivitet, detta för att i ska kunna gå ut med mer info till er angående samlingsplats och -tider, samt en kort beskrivning av vad det är ni kan hjälpa till med. Givetvis är det inte bara föräldrar utan även mor- och farföräldrar.

 

Pantinsamling

Pantinsamlingen har kommit att bli en viktigt del för vår kår. Under dagen så skickas scouterna ut i Gantofta för att samla in de kassar och säckar med pant som folk har hemma. Som medföljande till denna aktiviteten så har du möjlighet att hjälpa till med sorterandet av burkar och flaskor, köra uppsamlingsbil för att hämta upp det scouterna inte orkar bära eller gå med de mindra scouterna ut.                                      Aktiviteten pågår från kl 10 till ca 13.

Anmälan till Pantinsamling - 2020-06-28

 

Arbetshelg i Björket

Som bekant har vi en scoutgård som kallas Björket. För att den ska vara i topptrim till våra scouter så behöver vi både renovera och storstäda. Arbersuppgifter kan vara allt från att bygga ett vedskjul till att dammsuga köket, så alla kan hjälpa till! På dessa dagarna så serveras det lunch till alla som är där och hjälper till. Aktiviteten pågår från kl 9 till ca 16.

 

Vår-/ Vinterbasar

Detta är ett gammalt och känt evenemang som lockar ut stora delar av byn. Förberedelserna börjar oftast redan dagen innan och här kan man få hjälpa till med att sortera priser, sätta upp hyllor och tält eller förbereda kaffet. Aktiviteten pågår hela dagarna men det är ok att vara med en del av dagen.

Vårbasaren 2020 är inställd pga Covid-19

Städa efter Vallåkraträffen

Vallåkraträffen har funnits länge och vi har fått uppdraget att hjälpa till att städa efter dagarna på flygfältet.  Aktiviteten pågår från kl 17 och ett par timmar framåt båda dagarna.

Vallåkraträffen 2020 är inställd pga Covid-19

 

Helsingborgs Marathon

Under detta evenemang så får man stå och peka med flaggor för att guida löparna och vissa fall även stanna trafik. För att få stå på egen plats så har vi inom kåren satt en åldersgräns på 13 år, men som föräldrar till en yngre scout så kan båda stå på samma plats. Cirkatiden för aktiviteten är mellan 09:00 och 12:00 men är oftast uppdelade på mindre pass, så man slipper stå hela tiden.

Anmälan till Helsingborgs Marathon - 2020-09-05

 

Kvistofta scoutkår
Scoutstugan
Östra Läraregatan 6
253 73 Gantofta

scouterna@kvistofta.com
Friluftsliv - Äventyr - Utveckling
© Kvistofta scoutkår