Kvistofta scoutkår

Friluftsliv - Äventyr - Utveckling


Logga in

Hej och tack för att du kollar in här! För att vi ska kunna hålla en låg medlemsavgift så anordnar vi andra inkomstbringande arrangemang och vissa av dessa kräver lite hjälp från er föräldrar. Dessa arrangemang finns nedan beskrivna i korthet nedan.

Skulle andan falla på att vilja hjälpa till på andra sätt så grabba tag i närmaste ledare och säg till, detta gäller så klart även om du skulle vilja engagera dig som ledare i kåren!

Pantinsamling

Pantinsamlingen har kommit att bli en viktigt del för vår kår. Under dagen så skickas scouterna ut i Gantofta för att samla in de kassar och säckar med pant som folk har hemma. Som medföljande till denna aktiviteten så har du möjlighet att hjälpa till med sorterandet av burkar och flaskor, köra uppsamlingsbil för att hämta upp det scouterna inte orkar bära eller gå med de mindra scouterna ut. Aktiviteten pågår från kl 10 till ca 12, beroende på hur många vi är.

Arbetshelg i Björket

Som bekant har vi en scoutgård som kallas Björket. För att den ska vara i topptrim till våra scouter så behöver vi både renovera och storstäda. Arbersuppgifter kan vara allt från att bygga ett vedskjul till att dammsuga köket, så alla kan hjälpa till! På dessa dagarna så serveras det lunch till alla som är där och hjälper till.

Projekt: Ombyggnad av Björket under 2022/2023

Björket är en fantastisk anläggning men vi har länge känt ett behov av en modernisering i form av en ihopbyggnad av de två husen. Det skulle ge oss möjlighet att utnyttja de två husen mycket bättre, möjliggöra passage utan skor och slippa två ständigt smutsiga hallar med blöta barnstrumpor som följd. En mycket bättre upplevelse för alla som vistas på Björket, både era barn på läger samt hyresgäster, vars avgifter betalar större delen av driftkostaden för gården.

En sådan ombyggnad är en kostsam historia, men vi sökte ett bidrag från Jordbruksverket och fick nyligen beviljat en större summa pengar till ändamålet - helt fantastiskt!

Ombyggnaden kostar mer än bidraget, men med hjälp av våra olika insamlingar och egen arbetskraft kommer vi att kunna genomföra den. Och det är här ni kommer in!

Vi behöver både fler händer som bygger, plus avlastning på "hemmaplan" för våra händiga ledare som kommer att behöva lägga en hel del tid på bygget. Det innebär att ALL hjälp som ni kan ge oss under det kommande året är oerhört välkommen.
Här kommer en länk till ett formulär där ni kan sätta upp er på några aktiviteterna under det närmaste kvartalet. Under slutet av våren kommer vi att skicka ut en ny länk med höstens tillfällen.

Anmälningsformulär

Och tänk på att även om tillfället är en byggdag så finns det arbetsuppgifter för oss som inte är så händiga med hammare och spik, byggfolk behöver både mat och kaffe och det finns alltid något att göra!

 

 

Kvistofta scoutkår
Scoutstugan
Östra Läraregatan 6
253 73 Gantofta

scouterna@kvistofta.com
Friluftsliv - Äventyr - Utveckling
© Kvistofta scoutkår