Kvistofta scoutkår

Friluftsliv - Äventyr - Utveckling


Logga in

Hej och tack för att du kollar in här! 

Pantinsamling

Pantinsamlingen har kommit att bli en viktigt del för vår kår. Under dagen så skickas scouterna ut i Gantofta för att samla in de kassar och säckar med pant som folk har hemma. Som medföljande till denna aktiviteten så har du möjlighet att hjälpa till med sorterandet av burkar och flaskor, köra uppsamlingsbil för att hämta upp det scouterna inte orkar bära eller gå med de mindra scouterna ut. Aktiviteten pågår från kl 10 till ca 13.

Arbetshelg i Björket

Som bekant har vi en scoutgård som kallas Björket. För att den ska vara i topptrim till våra scouter så behöver vi både renovera och storstäda. Arbersuppgifter kan vara allt från att bygga ett vedskjul till att dammsuga köket, så alla kan hjälpa till! På dessa dagarna så serveras det lunch till alla som är där och hjälper till. 

Vår-/ Vinterbasar

Detta är ett gammalt och känt evenemang som lockar ut stora delar av byn. Förberedelserna börjar oftast redan dagen innan och här kan man få hjälpa till med att sortera priser, sätta upp hyllor och tält eller förbereda kaffet. Aktiviteten pågår hela dagarna men det är ok att vara med en del av dagen.

Städa efter Vallåkraträffen

Vallåkraträffen har funnits länge och vi har fått uppdraget att hjälpa till att städa efter dagarna på flygfältet.  Aktiviteten pågår från kl 17 och ett par timmar framåt båda dagarna.

Helsingborgs Marathon

Under detta evenemang så får man stå och peka med flaggor för att guida löparna och vissa fall även stanna trafik. För att få stå på egen plats så har vi inom kåren satt en åldersgräns på 13 år, men som föräldrar till en yngre scout så kan båda stå på samma plats. Cirkatiden för aktiviteten är mellan 09:00 och 12:00 men är oftast uppdelade på mindre pass, så man slipper stå hela tiden.

Kvistofta scoutkår
Scoutstugan
Östra Läraregatan 6
253 73 Gantofta

scouterna@kvistofta.com
Friluftsliv - Äventyr - Utveckling
© Kvistofta scoutkår