Kvistofta scoutkår

Friluftsliv - Äventyr - Utveckling


Logga in

Mobiltelefoner

Vi skulle väldigt gärna vilja att mobiltelefoner stannar hemma när scouten åker på läger. Lägerdagarna och kvällarna är fulla med aktiviteter och något annat tidsfördriv behövs inte. Ledarna har alltid med sig mobiler och föräldrarnas telefonnummer så att vi kan nå er om det skulle behövas. Men de flesta frågor och "problem" som uppstår vill vi i första hand lösa utan föräldrarnas inblandning. Om mobilen följer med ber vi er att prata med ert barn om att de i första hand ber en ledare om hjälp när det behövs.

Lägergodis

I lägeravgiften ingår all mat, både basmat och lite festligare tilltugg ibland (som t ex godis på lördagskvällen). De flesta barn tycker om att ha lite godis med sig att tugga på i sovsäcken så det får man ha med sig - i måttliga mängder. En liten godispåse eller en chokladkaka är lagom, men vi ser helst inte chipspåsar, läsk och dylikt. 

På läger som inte är i vårt eget regi (som t ex Distriktets vårläger i Sonnarp eller sommarläger) finns det en kiosk som man kan gå och handla i. Där brukar det finnas glass, godis, läsk, chips. När programmet är slut för dagen och det finns en stund för att göra vad man vill kan man gå och handla. Priserna är "normala" och en rimlig summa att ha med sig är kanske 20 kr per dag. 

Fotografering

Vi fotograferar under våra aktiviteter och lägger ut bilder här på hemsidan och på Facebook. Om du inte vill att ditt barn är med på bild kontakta din ledare snarast.

 

Lagring av persondata ( i enlighet med GDPR )


Medlemsregister
I Kvistofta Scoutkår lagrar vi dina personuppgifter i det medlemsregister som vår riksorganisation Scouterna (802006-2942) tillhandahåller. Där sparar vi ditt namn, personnummer, adress ,telefon och e-postadress samt kontaktuppgifter till dina föräldrar, dvs de uppgifter ni fyllt i vår ”Ny medlem”-blankett i samband med att du började i scoutkåren.

Vi behöver dessa uppgifter för att administrera ditt medlemskap hos oss. Dessutom skickar vi dig medlemstidning. Dina uppgifter behöver behandlas av oss för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter gentemot dig som medlem. Detta gör att vi har ett berättigat intresse för att lagra dessa uppgifter

Vi delar inte dina personuppgifter med andra, utom när vi har ett avtal med en tredje part. Det kan vara företag som förmedlar betalningar, trycker och skickar vår medlemstidning, beviljar bidrag till oss ( t ex Helsingborgs kommun) , eller på annat sätt är viktiga för vår verksamhet.
Du har rätt att begära tillgång till, rättelse eller under vissa förutsättningar radering av personuppgifter som rör dig. Tänk då på att det kan innebära att vi inte kan fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som medlem. Som medlem med en registrerad e-postadress, kan du skapa en inloggning och logga in i medlemssystemet Scoutnet och kontrollera att vi har rätt uppgifter om dig. Då kan du också korrigera dina uppgifter om någonting ändrats, t.ex. vid byte av adress m.m.
Hälsoinformation
Hälsoinformation som t.ex. allergier mm, räknas under GDPR som särskilt känsliga uppgifter och behöver hanteras med extra varsamhet och endast för specifika arrangemang. Vi får därför inte registrera allergier i vårt register utan måste begära uppgift om dessa inför varje läger. Efter genomfört läger raderar vi denna information. Dessutom måste vi varje gång få samtycke från din vårdnads-havare att använda denna typen av information.
Bilder på hemsidan
I samband med olika arrangemang fotograferar vi med syfte att publicera bilder på vår hemsida. Detta gör vi för att väcka intresse för vår verksamhet hos fler (intresseavvägning)
• Du har rätt att invända mot fotograferingen på plats. Om så sker publicerar vi inte bilden.
• Du har rätt att i efterhand invända mot en bildpublicering. Du behöver då meddela vilken bild du vill ska tas bort. I sådana fall tar vi bort aktuell bild snarast möjligt
• Inga bilder som vi uppfattar som kränkande publiceras

 

Kvistofta scoutkår
Scoutstugan
Östra Läraregatan 6
253 73 Gantofta

scouterna@kvistofta.com
Friluftsliv - Äventyr - Utveckling
© Kvistofta scoutkår